Tiedote

Joutsen Rahoitus tarjoaa nyt myös kertalyhenteisiä lainoja

Joutsen Rahoituksen uudet kertalyhenteiset, niin sanotut bullet-lainat, on tarkoitettu yritysten lyhytaikaiseen rahoitustarpeeseen. Lainasta maksetaan kuukausittain vain korkoa ja laina lyhennetään kerralla viimeisessä maksuerässä.

Rahoitusratkaisuna kertalyhenteinen laina sopii parhaiten hankkeisiin, joissa pääoma on sidottuna hankkeeseen määräajan. Kertalyhenteisten lainojen laina-aika on 3, 6, 9 tai 12 kuukautta. Lainasummat ovat myös kertalyhenteisissä lainoissa 30 000 eurosta 2 miljoonaan euroon ja korko 6–15%.

Sijoittajat pääsevät sijoittamaan kertalyhenteisiin lainoihin heti, kun ensimmäiset lainahakemukset saadaan käsiteltyä. Sijoittajien kannalta suurin kertalyhenteisiin lainoihin liittyvä muutos koskee automaattorin käyttöä.

Automaattorin voi nyt määrittää sijoittamaan myös kertalyhenteisiin lainoihin. Tämä kuitenkin edellyttää automaattorin asetusten muuttamista ja uuden automaattorisopimuksen hyväksymistä sijoittajatilillä.

Kertalyhenteisten lainojen lisäämisen yhteydessä kuukausilyhenteisistä lainoista poistuu 6 kuukauden laina-aika. Kuukausilyhenteisten lainojen laina-ajat ovat jatkossa 1, 2, 3, 4 tai 5 vuotta.