fbpx

UB Rahoituksen yrityslainat

Merkittävimmät määräävät tekijät yrityslainaa valittaessa ovat tyypillisesti lainan kokonaiskustannukset, laina-aika, lainasumma ja lyhennystapa.

Oheisessa taulukossa on vertailtu UB Rahoituksen yrityslainojen lyhennystapoja ja vakuusmuotoja niiden muuttuviin ominaisuuksiin: laina-aika, korko, reaalivakuuksien osuus lainasummasta, avausmaksu ja rahoitusmuodossa mahdollinen lainasumma. Jokaisen lainavaihtoehdon lisätiedoista löytyy valmis esimerkkilaskelma lainan kokonaiskustannuksista.

Kuukausilyhenteinen yrityslaina

Kuukausilyhenteinen yrityslaina on perinteinen rahoitusratkaisu pitempiaikaiseen rahoitustarpeeseen, esimerkiksi investointeihin, joilla haetaan pitkällä aikavälillä tasaista kassavirran lisäystä. Kuukausilyhenteisessä yrityslainassa lyhennys ja korko maksetaan kuukausittain tasaerissä. Korko lasketaan vain jäljellä olevalle lainapääomalle.

Laina-aika Korko Reaalivakuus Avausmaksu Lainasumma
Reaalivakuudeton 12 – 60 kk 6 – 13,50 % 0 % 5 % 30 000 – 5 000 000 €
Reaalivakuudellinen 12 – 84 kk 3,50 – 12,50 % 20 – 100 % 4,50 % 200 000 – 5 000 000 €
Kertalyhenteinen yrityslaina

Kertalyhenteinen, niin sanottu bullet-laina, on tarkoitettu lyhytaikaiseen rahoitustarpeeseen. Lainasta maksetaan kuukausittain vain korko ja koko laina lyhennetään kerralla viimeisessä maksuerässä. Rahoitusratkaisuna se sopii parhaiten hankkeisiin, joissa pääoma on sidottuna hankkeeseen määräajan.

Laina-aika Korko Reaalivakuus Avausmaksu Lainasumma
Reaalivakuudeton 3 – 12 kk 6,50 – 13,50 % 0 % 4,25 – 5 % 30 000 – 5 000 000 €
Reaalivakuudellinen 3 – 36 kk 3,50 – 12,50 % 20 – 100 % 4,25 – 4,50 % 200 000 – 5 000 000 €
Kuukausi- ja kertalyhenteisen yrityslainan yhdistelmä

Kuukausi- ja kertalyhenteisen yrityslainan yhdistelmässä lyhennys kuukausilyhenteisestä osuudesta ja korko jäljellä olevalle lainapääomalle maksetaan kuukausittain tasaerissä. Viimeisen lainaerän yhteydessä lyhennetään lisäksi kerralla koko kertalyhenteisen lainan osuus.

Laina-aika Korko Reaalivakuus Avausmaksu Lainasumma
Reaalivakuudeton 12 – 24 kk 6,50 – 13,50 % 0 % 4,50 % 30 000 – 5 000 000 €
Reaalivakuudellinen 12 – 60 kk 3,50 – 12,50 % 20 – 100 % 4,50 % 200 000 – 5 000 000 €

Rahoituspäällikkömme auttavat yrityksellenne parhaiten sopivan rahoitusratkaisun löytämisessä

Keskustele rahoituspäällikkömme kanssa yrityksenne rahoitustarpeista. Voit aloittaa rahoitusvaihtoehdoista keskustelemisen myös pyytämällä alustavan lainatarjouksen. Rahoituspäällikön tehtävänä on löytää yrityksellenne sopivin rahoitusvaihtoehto ja auttaa teitä läpi rahoitusprosessin.

OTA YHTEYTTÄ tai Pyydä tarjous

Yrityslainaesite

Lataa yrityslainaesite. Esitteestä löydät keskeiset tiedot UB Rahoituksen tarjoamista lainoista.

ESITE

Yrityslainaan vaadittavat reaalivakuudet

UB Rahoituksen vakuudellisissa yrityslainoissa reaalivakuuksien osuus lainasummasta on tyypillisesti pienempi kuin pankkien yrityslainoissa, vakuudettomissa yrityslainoissa reaalivakuuksia ei tarvita lainkaan. Vakuudellisten yrityslainojen vakuudeksi sopiva omaisuus määritellään samaan tapaan kuin perinteisessä pankkilainassa.

Lainan vakuudeksi annettavan reaaliomaisuuden tulee olla lainaa hakevan yrityksen omistuksessa tai yksityishenkilön vakuuskäyttöön luovuttamaa omaisuutta. Reaalivakuudeksi sopivaa omaisuutta ovat muun muassa asunto- ja liikehuoneistojen osakkeet, kiinteistöt, talletukset, arvo-osuustilit, rahastosijoitukset sekä yrityskiinnitykset.

Kysy tarkempia tietoja reaalivakuudeksi sopivan omaisuuden määrittelystä rahoituspäälliköiltämme. Lainan vakuudeksi sopivasta omaisuudesta on järkevää keskustella rahoituspäällikön kanssa jo lainatarjousta pyydettäessä, koska vakuudet vaikuttavat merkittävästi lainan korkoon.

Kysy lisätietoja

Jo 248 suomalaista yritystä on saanut kauttamme rahoitusta yhteensä 52,5 miljoonalla eurolla.

Lainaehdot, lainan enimmäismäärä ja koron määrittyminen

Noudatamme jokaisen lainahakemuksen arvioinnissa samoja määreitä. Saatavilla olevien taloustietojen pohjalta laskemme yritykselle lainankantokyvyn, teemme arvion yrityksen maksukyvystä lainakauden aikana ja arvioimme lainan kokonaisriskin sijoituskohteena.

Lainan kokonaisriskin arviointiin vaikuttavat yrityksen taloustietojen ja maksukyvyn ohella mahdolliset lainan henkilötakaajat. Lainaan sisältyvän kokonaisriskin pohjalta määritellään lainan korko.

Lopullisen rahoituspäätöksen tekevät palveluumme rekisteröityneet sijoittajat. Yhteistyössä lainaa hakevan yrityksen kanssa pyrimme tarjoamaan sijoittajille riittävät tiedot sijoituspäätöksen pohjaksi, yhteisesti sovittujen sääntöjen mukaisesti.

ALOITA YRITYSLAINAN HAKEMINEN

tai kysy lisää rahoituspäälliköiltämme

  • Yritys on rekisteröity Suomeen

    Rahoitusta voivat saada Suomeen rekisteröidyt yhtiöt, joiden yhtiömuoto on avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö tai julkinen osakeyhtiö.

  • Yrityksen luottoluokitus on AAA – A

    Jokaisen yhtiön luottoluokitus arvioidaan yhteistyössä Asiakastieto Oy:n kanssa. Luottoluokituksen, liikevaihdon, tuloksen, taseen ja rahoitustuloksen avulla laskemme jokaiselle yritykselle lainankantokyvyn. Mahdolliset lainan henkilötakaajat tai reaalivakuudet eivät vaikuta yhtiölle myönnettävän lainan enimmäismäärään.

  • Lainan takaisinmaksu onnistuu kassavirralla

    Toimimme vastuullisen luotonmyönnön periaatteiden mukaisesti. Kaikkien markkinapaikalle hyväksyttyjen yrityksien pitää selvitä lainan takaisin maksusta omalla kassavirrallaan.