fbpx

Lainaa hakevan yhtiön tulee olla Suomeen rekisteröity

Lainaa voivat hakea vain Suomeen rekisteröidyt yhtiöt, joiden yhtiömuoto on avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö tai julkinen osakeyhtiö.

Mikäli rahoitusta hakevan yhtiön pääliiketoiminta perustuu luottojen tai muun rahoituksen tarjoamiseen yhtiön omaan lukuun, eikä yhtiöllä ole voimassaolevaa luottolaitostoimilupaa, ei UB Rahoituksen kautta voida myöntää rahoitusta kyseiselle yhtiölle.

YHTIÖMUODON TULEE OLLA
 • Osakeyhtiö
 • Julkinen osakeyhtiö
 • Avoin yhtiö
 • Kommandiittiyhtiö

Luottoluokitus ja lainan kokonaisriskin arviointi

Jokaisen lainaa hakevan yhtiön luottoluokitus arvioidaan yhteistyössä Asiakastieto Oy:n kanssa. Lainan kokonaisriskin arviointiin vaikuttavat yrityksen taloustietojen ja maksukyvyn ohella mahdolliset lainan henkilötakaajat sekä mahdollinen lainan vakuutena oleva reaaliomaisuus.

Mikäli Asiakastiedon myöntämä luottoluokitus ei ole vähintään A, ei lainaa tarjota rekisteröityneille sijoittajille. Vaikka lainan vakuutena mahdollisesti oleva reaaliomaisuus sekä mahdolliset lainan henkilötakaajat laskevat lainan kokonaisriskiä, on riittävä luottoluokitus ensisijainen peruste kokonaisriskin arvioinnissa.

LUOTTOLUOKITUKSEN TULEE OLLA
 • AAA
 • AA+
 • AA
 • A+
 • A

Lainan enimmäismäärä ja koron määrittyminen

Ennen lainaehdotuksen antamista määritämme lainaa hakevan yhtiön lainankantokyvyn. Lainan korko määritellään lainaan kohdistuvan kokonaisriskin pohjalta.

UB Rahoituksen välittämien yrityslainojen enimmäiskoko on määritetty viiteen miljoonaan euroon. Lisäksi vain yhtiölle määritetty lainankantokyky rajaa lainan enimmäismäärää.

Lainan korko määritellään laina-ajan, lyhennystavan ja lainaan kohdistuvan kokonaisriskin pohjalta välille 3,5 – 13,5 %.Mahdolliset reaalivakuudet ja henkilötakaukset laskevat sijoituskohteena olevan lainan kokonaisriskiä, ja näin ollen myös korkoa.

 • Lainaa viiteen miljoonaan euroon asti, riippuen yrityksen lainankantokyvystä
 • Korko 3,5 – 13,5 %

Vastuullisen luotonmyönnön periaatteet ja maksukyvyn säilyminen

Toimimme vastuullisen luotonmyönnön periaatteiden mukaisesti. Tämän vuoksi keskeinen lainaehto on yrityksen maksukyvyn säilyminen hyvänä koko lainakauden ajan.

Maksukyvyn säilyminen lainan nostamisen jälkeen on sekä lainan nostaneen yhtiön että yhtiön lainaan sijoittaneiden etu.

Lopullisen lainapäätöksen tekevät sijoittajat

Lopullisen lainapäätöksen tekevät palveluumme rekisteröityneet sijoittajat heille tarjolla olevien tietojen pohjalta. Lainojen rahoitus kerätään kokonaisuudessaan rekisteröityneiltä sijoittajilta.

Lainamuotoisen joukkorahoituksen välittäjänä UB Rahoitus Oy ei voi taata rekisteröityneiden sijoittajiensa halua sijoittaa yksittäisen yhtiön yrityslainaan.

Yhteistyössä lainaa hakevan yrityksen kanssa pyrimme tarjoamaan sijoittajille riittävät tiedot sijoituspäätöksen pohjaksi, yhteisesti sovittujen sääntöjen mukaisesti.