fbpx

Yrityslainat sijoituskohteena

Jokainen UB Rahoituksen palveluun sijoituskohteeksi avattava yrityslaina on arvioitu huolellisesti. Selvitämme yrityksen taloustilanteen ja arvioimme maksukyvyn lainakauden aikana. Tiedot ovat sijoittajien käytettävissä ennen sijoituspäätöksen tekemistä.

Lainan korko määritetään sijoitukseen kohdistuvan riskin mukaan. Riskimääritykseen vaikuttavat yrityksen taloustilanne, luottoluokitus ja mahdolliset lainan vakuudet.

Noudatamme jokaisen lainahakemuksen arvioinnissa samoja määreitä ja toimimme aina vastuullisen luotonmyönnön periaatteiden mukaisesti. Näin palvelemme molempia osapuolia eli niin lainaa hakevia yrityksiä kuin sijoittajiakin.

ALOITA SIJOITTAMINEN

 • Vain suomalaisia yrityksiä

  Sijoituskohteeksi hyväksytään vain Suomeen rekisteröityjä yhtiöitä, joiden yhtiömuoto on avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö tai julkinen osakeyhtiö.

 • Luottoluokitus AAA – A

  Sijoituskohteena on vain AAA – Aluottoluokituksen saaneiden yhtiöiden lainoja. Luottoluokitus arvioidaan yhteistyössä Asiakastieto Oyj:n kanssa.

 • Maksukyky lainaehtona

  Keskeinen ehto sijoituskohteeksi hyväksymisessä on yrityksen maksukyky. Arvioimme maksukyvyn säilymisen lainakauden aikana yrityksestä saatavilla olevien taloustietojen pohjalta.

UB Rahoitus on ensimmäinen Finanssivalvonnan virallisesti rekisteröimä lainamuotoisen joukkorahoituksen välittäjä.

Sijoittaminen yrityslainoihin

Sijoittaminen yrityslainoihin tapahtuu UB Rahoituksen verkkopalvelussa. Tarvittavat allekirjoitukset ja tilisiirrot hoidetaan pankkitunnuksilla. Lainasijoituksista kertyvät korot ja palautuvat varat ovat heti käytettävissäsi sijoittajatililläsi.

UB Rahoituksen palvelussa voit sijoittaa osuuksiin valmiiksi arvioiduista yrityslainoista. Sijoituskohteet valitaan joko yksitellen tai käyttämällä sijoitusautomatiikkaa halutuin määrein. Jokaisesta sijoituskohteena olevasta lainasta on tarjolla kattavat tiedot.

Ennen lainan avaamista sijoituskohteeksi määritämme yrityksen lainankantokyvyn ja sijoituskohteena olevan yrityslainan koron. Sijoituskohteen korko määritellään sijoitukseen kohdistuvan kokonaisriskin mukaan. Sijoituskohteena olevan lainan korkoon vaikuttavat yrityksen taloustilanne, luottoluokitus ja mahdolliset lainan vakuudet.

LUO SIJOITUSTILI

 • Sijoitustilin luominen

  Sijoittajaksi voivat rekisteröityä sekä yksityishenkilöt että yritykset ja yhteisöt.

 • Sijoituskohteiden valitseminen

  Lainoihin voi sijoittaa valiten kohteet yksitellen tai käyttämällä sijoitusautomatiikkaa halutuin määrein.

 • Sijoitusten tulouttaminen

  Tilitetyt lainalyhennykset ja korkotuotot ovat heti käytettävissäsi.

Sijoittaminen palvelussa

Sijoittaminen yrityslainoihin tapahtuu UB Rahoituksen verkkopalvelussa. Tarvittavat allekirjoitukset ja tilisiirrot hoidetaan pankkitunnuksilla.

Lue lisää

Sijoituskohteiden valitseminen

Sijoituskohteet voi valita joko yksitellen tai käyttää sijoitusautomatiikkaa halutuin määrein.

LUE LISÄÄ

Sijoituskohteiden korko

Sijoituskohteen korko määritellään sijoitukseen kohdistuvan kokonaisriskin mukaan.

LUE LISÄÄ

Jo 246 suomalaista yritystä on saanut kauttamme rahoitusta yhteensä 52,5 miljoonalla eurolla.

Yrityslainoihin sijoittamiseen sisältyvät riskit

Kuten kaikkeen sijoitustoimintaan, myös yrityslainoihin sijoittamiseen sisältyy riski sijoitetun pääoman menettämisestä osittain tai kokonaan.

Ennen sijoituspäätöksen tekemistä sijoittajan tulee aina tutustua huolellisesti sijoitukseen liittyviin riskeihin. Sijoittajan tulee tukeutua omiin tutkimuksiinsa, analyyseihinsä sekä sijoitukseen liittyviin selvityksiinsä mukaan lukien sijoitukseen liittyvät edut ja riskit.

Lue lisää

UB Rahoitus luokittelee yrityslainat luottoriskin mukaan helpottaakseen sijoituspäätöstä, mutta matalaksi arvioitu luottoriski ei takaa lainanottajan takaisinmaksukykyä tai takaisinmaksuhalua tulevaisuudessa.

Palkkiot ja kustannukset

Sijoitustilin luominen on maksutonta. Perimme sijoitusasiakkailta palkkioita vain palvelussa tapahtuvaan sijoitustoimintaan liittyvistä rahansiirroista.

LUE LISÄÄ
 

Sijoitusesite ja sijoitusoppaat

Sijoitusesitteen lisäksi olemme laatineet kaksi opasta: yhden henkilösijoittajille ja toisen yrityksille ja yhteisöille. Oppaissa käydään vaiheittain läpi sijoittajatilin luominen, sijoitusten tekeminen, sijoitusten hallinnointi ja analysointi sekä sijoitusten realisoiminen käteiseksi.

LUE LISÄÄ
 

Sijoitusten verokohtelu

Henkilösijoittajat maksavat pääomatuloveroa kaikesta korkotulosta normaalin voimassaolevan verotuskäytännön mukaisesti. Yritykset ja yhteisöt ilmoittavat saadun korkotulon kirjanpidossa ja maksavat siitä normaalin yhteisöveron.

LUE LISÄÄ
 

Asiakaspalvelumme auttaa arkisin 9 – 16

Vastaamme mielellämme palvelun toimintaa ja palvelun kautta tapahtuvaa sijoittamista koskeviin kysymyksiin puhelimitse, chatissä ja sähköpostitse.

010 5244 520

Emme tarjoa sijoitusneuvontaa. Mikäli teillä on tarvetta sijoitusneuvonnalle, voimme ohjata teidät sijoitusneuvojan puheille.